Anställa en frilansare

Att anställa en frilansare kan vara en utmärkt lösning för att tillföra specifik expertis till ditt projekt. När du söker en frilansare kan det vara fördelaktigt att genomföra ett “stresstest” innan projektet börjar. Detta för att säkerställa att frilansaren verkligen har de färdigheter som du söker.

Ge ett testuppdrag 

Ett av de mest effektiva sätten när man söker frilansare är att ge dem en mindre, men relevant, testuppgift. Det kan vara en deluppgift från det större projektet eller en uppgift som simulerar de typer av utmaningar som de kommer att möta under själva uppdraget. Detta vill du göra för att hitta rätt frilansare för ditt uppdrag. 

Utvärdera kommunikationsförmågan

För att få till ett så lyckat samarbete som möjligt är kommunikationen nyckeln till framgång. Under testuppdraget, observera hur frilansaren kommunicerar. Svarar de snabbt på meddelanden? Är de tydliga i sin kommunikation? Ställer de relevanta frågor för att säkerställa att de förstått uppgiften? En frilansares förmåga att kommunicera är avgörande för att undvika missförstånd och konflikter längre fram. 

Bedöm deras problemlösningsförmåga

Inget projekt går helt enligt plan, och då kan det vara bra att testa frilansaren hur bra personen är på att lösa oväntade utmaningar. Under testperioden, kan det vara en bra idé att uppgiften kräver ett kreativt tänkande eller en problemlösning. Det kan vara en teknisk utmaning, en tidspressad situation eller en uppgift som kräver innovativt tänkande. Observera sedan hur personer tacklar problemen och sedan löser de.  

Granska arbetskvaliteten

Självklart är kvaliteten på arbetet en viktig och kritisk faktor. Använd testuppdraget för att noggrant granska frilansarens arbete. Är det noggrant och professionellt utfört? Har de krav och specifikation som bestämts innan följts? Att säkerställa att frilansaren levererar högkvalitativt redan från början kan leda till att du sparar tid och resurser i det långa loppet. 

Få hjälp på traven 

När man vill anställa en frilansare kan det vara svårt och tidskrävande att hitta rätt kandidater. Genom att använda sig av en tjänst som Partna, får du hjälp med att hitta rätt person för ditt digitala uppdrag. Du lägger upp ditt uppdrag i tjänsten och får sedan upp till 6 offerter, där du väljer den som passar dig bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hitta designbyrå och webbyrå i Stockholm via Partna